Ochrana osobných údajov

Redakčný systém WEBEX MEDIA, s.r.o. nevyužíva a neposkytuje údaje návštevníkov z webového sídla tretím osobám. Tak isto ich nepredá alebo neponúkne na iné komerčné údaje.

Osobné údaje návštevníkov webu sú zaznamenávané v týchto prípadoch:

Registrácia úžívateľov za účelom odoberania infomailov, odosielaných zo systému WEBEX MEDIA, s.r.o. správcom portálu.

Registrácia užívateľov za účelom prispievania do registrovaných diskusií.

V obidvoch prípadoch systém nevyžiadava násilnym spôsobom alebo nestanovuje osobné údaje ako povinné (pokiaľ si ich nestanoví v určitých prípadoch samotný správca softvéru - mesto/ obec). Ak správca portálu vyžaduje vyplnenie povinných údajov, ktoré môžu byť v nesúlade so Zákonom o ochrane osobných dát, naša spoločnosť WEBEX MEDIA, s.r.o. sa od takto zozbieraných informácii dištancuje.

Všetky údaje, ktoré sú zhromažďované, vypĺňa návštevník pri registrácii dobrovoľne. Údaje zaregistrovaných užívateľov nijakým spôsobom neposkytujeme a sú súčasťou bezpečnostného programu.

Obec Ostrovany, Hlavná 60/29, 082 22 Ostrovany, IČO: 00690554

ako prevádzkovateľ, poskytuje za účelom dodržiavania spravodlivosti

a transparentnosti voči dotknutým osobám toto oboznámenie dotknutej osoby

zo spracovaním osobných údajov podľa článkov 13. a14. Nariadenia Európskeho parlamentu a Rady  (EÚ) 2016/679 z 27. apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov (ďalej len „Nariadenie“) a § 19 Zákona NR SR č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov

pod názvom

ZÁSADY OCHRANY OSOBNÝCH ÚDAJOV

Účel spracúvania osobných údajov v Evidencii obyvateľov:

V rámci činnosti dochádza ku spracúvaniu osobných údajov za účelom prihlasovania a odhlasovania občanov k trvalému alebo prechodnému pobytu

Okruh dotknutých osôb:  obyvatelia s trvalým alebo prechodným pobytom

Zoznam osobných údajov: meno, priezvisko a rodné priezvisko, dátum, miesto a okres narodenia; štát narodenia, ak sa občan narodil v zahraničí, rodné číslo, národnosť a akademický titul, ak ich občan uvedie, okres pobytu, obec pobytu, časť obce pobytu, ulicu, ak sa obec člení na ulice, súpisné číslo a orientačné číslo domu a číslo bytu, ak sa dom člení na byty, druh pobytu, predchádzajúci trvalý pobyt, dobu prechodného pobytu, ak ide o občanov cestujúcich do zahraničia na viac ako 90 dní, štát, miesto a predpokladanú dobu pobytu, ak ide o občanov, ktorí nemajú trvalý pobyt na území Slovenskej republiky, štát a miesto pobytu. 

Právny základ spracúvania osobných údajov: Zákon č. 253/1998 Z. z. o hlásení pobytu občanov SR a registri obyvateľov SR v znení neskorších predpisov.

Kategórie príjemcov: MV SR - spracúvanie je nevyhnutné na splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa a to v zmysle Zákona č. 253/1998 Z. z. o hlásení pobytu občanov SR a registri obyvateľov SR v znení neskorších predpisov, Súdy, OČTK - spracúvanie je nevyhnutné na splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa a to v zmysle Zákona 301/2005 Z. z. trestný poriadok v znení neskorších predpisov, Zákona č. 162/2015 Z. z. správny súdny poriadok v znení zákona č. 88/2017 Z. z., Zákona č. 125/2016 Z. z., Zákona o niektorých opatreniach súvisiacich s prijatím Civilného sporového poriadku, Civilného mimosporového poriadku a Správneho súdneho poriadku a o zmene a doplnení niektorých zákonov, Exekútor - spracúvanie je nevyhnutné na splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa a to v zmysle zákona č. 233/2015 Z. z. o súdnych exekútoroch a exekučnej činnosti (Exekučný poriadok) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, Oprávnený orgán štátu - spracúvanie je nevyhnutné na splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa a to v zmysle Všeobecného nariadenia o ochrane údajov, Okresný úrad - spracúvanie je nevyhnutné na splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa a to v zmysle zákona č. 570/2005 Z. z. o brannej povinnosti a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov.

Prenos osobných údajov do tretích krajín sa nerealizuje

Lehoty na vymazanie osobných údajov: Vaše osobné údaje uchovávame v zmysle osobitného predpisu a platného Registratúrneho plánu a poriadku zverejneného na webovom sídle v sekcii Normatívne akty obce – Vnútorné predpisy obce.

Automatizované rozhodovanie vrátane profilovania sa neuskutočňuje.

Účel spracovania osobných údajov v Evidencii voličov:

V rámci činnosti dochádza ku spracúvaniu osobných údajov  pri zostavovaní a vedení stáleho zoznamu voličov za účelom výkonu volebného práva

Okruh dotknutých osôb: občania s volebným právom

Zoznam osobných údajov: titul, meno, priezvisko, dátum narodenia, rodné číslo

Právny základ spracúvania osobných údajov: Zákon č. 180/2014 Z. z. o podmienkach výkonu volebného práva a o zmene a doplnení niektorých zákonov

Kategórie príjemcov:  MV SR - spracúvanie je nevyhnutné na splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa a to v zmysle Zákona č. 253/1998 Z. z. o hlásení pobytu občanov SR a registri obyvateľov SR v znení neskorších predpisov, Súdy, OČTK - spracúvanie je nevyhnutné na splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa a to v zmysle Zákona 301/2005 Z. z. trestný poriadok v znení neskorších predpisov, Zákona č. 162/2015 Z. z. správny súdny poriadok v znení zákona č. 88/2017 Z. z., Zákona č. 125/2016 Z. z., Zákona o niektorých opatreniach súvisiacich s prijatím Civilného sporového poriadku, Civilného mimosporového poriadku a Správneho súdneho poriadku a o zmene a doplnení niektorých zákonov, Oprávnený orgán štátu - spracúvanie je nevyhnutné na splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa a to v zmysle Všeobecného nariadenia o ochrane údajov

Prenos osobných údajov do tretích krajín sa nerealizuje

Lehoty na vymazanie osobných údajov: Vaše osobné údaje uchovávame v zmysle osobitného predpisu a platného Registratúrneho plánu a poriadku zverejneného na webovom sídle v sekcii Normatívne akty obce – Vnútorné predpisy obce.

Automatizované rozhodovanie vrátane profilovania sa neuskutočňuje.

Účel spracúvania osobných údajov v osvedčovaní listín a podpisov:

V rámci činnosti dochádza ku spracúvaniu osobných údajov za účelom osvedčovania listín a podpisov na listinách a vedenie evidencie listín a podpisov

Okruh dotknutých osôb: fyzická osoba, ktorej podpis sa osvedčuje

Zoznam osobných údajov: meno a priezvisko fyzickej osoby, ktorej podpis bol osvedčený, adresu trvalého pobytu fyzickej osoby, ktorej podpis bol osvedčený, údaj, rodné číslo fyzickej osoby, ktorej podpis bol osvedčený, akým spôsobom bola preukázaná totožnosť fyzickej osoby, ktorej podpis bol osvedčený (druh a číslo preukazu totožnosti, adresa pobytu)

Právny základ spracúvania osobných údajov:  Zákon č. 599/2001 Z. z. o osvedčovaní listín a podpisov na listinách okresnými úradmi a obcami.

Kategórie príjemcov: Súdy, OČTK - spracúvanie je nevyhnutné na splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa a to v zmysle Zákona 301/2005 Z. z. trestný poriadok v znení neskorších predpisov, Zákona č. 162/2015 Z. z. správny súdny poriadok v znení zákona č. 88/2017 Z. z., Zákona č. 125/2016 Z. z., Zákona o niektorých opatreniach súvisiacich s prijatím Civilného sporového poriadku, Civilného mimosporového poriadku a Správneho súdneho poriadku a o zmene a doplnení niektorých zákonov, Oprávnený orgán štátu - spracúvanie je nevyhnutné na splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa a to v zmysle Všeobecného nariadenia o ochrane údajov

Prenos osobných údajov do tretích krajín sa nerealizuje

Lehoty na vymazanie osobných údajov: Vaše osobné údaje uchovávame v zmysle osobitného predpisu a platného Registratúrneho plánu a poriadku zverejneného na webovom sídle v sekcii Normatívne akty obce – Vnútorné predpisy obce.

Automatizované rozhodovanie vrátane profilovania sa neuskutočňuje.

Účel spracúvania osobných údajov v evidencií daní a poplatkov:

V rámci činnosti dochádza ku spracúvaniu osobných údajov za účelom vedenia evidencie a spracúvania agendy miestnych daní a poplatkov

Okruh dotknutých osôb: Obyvatelia s nahláseným trvalým alebo prechodným pobytom

Zoznam osobných údajov: meno, priezvisko, titul, rodné priezvisko, rodné číslo, dátum narodenia, miesto narodenia, okres narodenia, štát narodenia, pohlavie, rodinný stav údaje o pobyte: trvalom/prechodnom, bankové spojenie

Právny základ spracúvania osobných údajov: Zákon č. 369/1990 Z. z. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov, Zákon č. 582/2004 Z. z. o miestnych daniach a miestnom poplatku za komunálne odpady a drobné stavby v znení neskorších predpisov, Zákon č. 563/2009 Z. z. o správe daní a o zmene a doplnení niektorých zákonov

Kategórie príjemcov: Daňový úrad - spracúvanie je nevyhnutné na splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa a to v zmysle Zákona č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v znení neskorších predpisov a Zákona č. 582/2004 Z. z. o miestnych daniach a miestnom poplatku za komunálne odpady a drobné stavby v znení neskorších predpisov, Súdy, OČTK - spracúvanie je nevyhnutné na splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa a to v zmysle Zákona 301/2005 Z. z. trestný poriadok v znení neskorších predpisov, Zákona č. 162/2015 Z. z. správny súdny poriadok v znení zákona č. 88/2017 Z. z., Zákona č. 125/2016 Z. z., Zákona o niektorých opatreniach súvisiacich s prijatím Civilného sporového poriadku, Civilného mimosporového poriadku a Správneho súdneho poriadku a o zmene a doplnení niektorých zákonov, Exekútor - spracúvanie je nevyhnutné na splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa a to v zmysle zákona č. 233/2015 Z. z. o súdnych exekútoroch a exekučnej činnosti (Exekučný poriadok) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, Oprávnený orgán štátu - spracúvanie je nevyhnutné na splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa a to v zmysle Všeobecného nariadenia o ochrane údajov.

Prenos osobných údajov do tretích krajín sa nerealizuje

Lehoty na vymazanie osobných údajov: Vaše osobné údaje uchovávame v zmysle osobitného predpisu a platného Registratúrneho plánu a poriadku zverejneného na webovom sídle v sekcii Normatívne akty obce – Vnútorné predpisy obce.

Automatizované rozhodovanie vrátane profilovania sa neuskutočňuje.

Účel spracovania osobných údajov v rozhodovaní pri výrube a ochrane drevín:

V rámci činnosti dochádza ku spracúvaniu osobných údajov za účelom vedenia agendy potrebnej k rozhodovaniu vo veciach životného prostredia (výrub a ochrana drevín)

Okruh dotknutých osôb: fyzické osoby - žiadatelia o výrub,  fyzické osoby - dotknuté výkonom štátneho dozoru v I. stupni, fyzické osoby - účastníci konania

Zoznam osobných údajov: meno, priezvisko, bydlisko, telefónne číslo, email, Údaje o pozemku, na ktorom drevina rastie: Katastrálne územie, druh pozemku, číslo parcely, kópia listu vlastníctva, súhlas vlastníka, správcu, prípadne nájomcu (ak mu takéto oprávnenie vyplýva z nájomnej zmluvy) pozemku, na ktorom drevina rastie, ak žiadateľ nie je jeho vlastníkom (správcom, nájomcom)

Právny základ spracúvania osobných údajov: Zákon č. 369/1990 Z. z. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov. Zákon č. 372/1990 Zb. o priestupkoch v znení neskorších predpisov. Zákon č. 543/2002 Z. z. o ochrane prírody a krajiny v znení neskorších predpisov. Zákon č. 272/1994 Z. z. o ochrane zdravia ľudí v znení neskorších predpisov. Zákon č. 220/2004 Z .z. o ochrane a využívaní pôdy v znení neskorších predpisov. Zákon č. 401/1998 Z. z. o poplatkoch za znečisťovanie prostredia v znení neskorších predpisov. Zákon č. 478/2002 Z. z. o ochrane ovzdušia v znení neskorších predpisov

Kategórie príjemcov: Ministerstvo životného prostredia SR: spracúvanie je nevyhnutné na splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa a to v zmysle: Zákona č. 543/2002 Z. z. o ochrane prírody a krajiny v znení neskorších predpisov. Zákona č. 272/1994 Z. z. o ochrane zdravia ľudí v znení neskorších predpisov. Zákona č. 220/2004 Z .z. o ochrane a využívaní pôdy v znení neskorších predpisov. Zákona č. 401/1998 Z. z. o poplatkoch za znečisťovanie prostredia v znení neskorších predpisov. Zákona č. 478/2002 Z. z. o ochrane ovzdušia v znení neskorších predpisov, Okresný úrad –

spracúvanie je nevyhnutné na splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa a to v zmysle: Zákona č. 372/1990 Zb. o priestupkoch v znení neskorších predpisov, Súdy, OČTK - spracúvanie je nevyhnutné na splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa a to v zmysle Zákona 301/2005 Z. z. trestný poriadok v znení neskorších predpisov, Zákona č. 162/2015 Z. z. správny súdny poriadok v znení zákona č. 88/2017 Z. z., Zákona č. 125/2016 Z. z., Zákona o niektorých opatreniach súvisiacich s prijatím Civilného sporového poriadku, Civilného mimosporového poriadku a Správneho súdneho poriadku a o zmene a doplnení niektorých zákonov, Oprávnený orgán štátu - spracúvanie je nevyhnutné na splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa a to v zmysle Všeobecného nariadenia o ochrane údajov

Prenos osobných údajov do tretích krajín sa nerealizuje

Lehoty na vymazanie osobných údajov: Vaše osobné údaje uchovávame v zmysle osobitného predpisu a platného Registratúrneho plánu a poriadku zverejneného na webovom sídle v sekcii Normatívne akty obce – Vnútorné predpisy obce.

Automatizované rozhodovanie vrátane profilovania sa neuskutočňuje.

Účel spracúvania osobných údajov – Rybárske lístky:

V rámci činnosti dochádza ku spracovávaniu osobných údajov pri vydávaní a evidencia vydaných rybárskych lístkov

Okruh dotknutých osôb: fyzické osoby – žiadatelia o rybársky lístok

Zoznam osobných údajov: meno, priezvisko, titul, dátum narodenia, adresa, bydlisko, telefónne číslo, číslo OP, platnosť rybárskeho lístka

Právny základ spracúvania osobných údajov: Zákon č. 139/2002 Z. z. o rybárstve v znení neskorších predpisov, Zákon č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov

Kategórie príjemcov: Ministerstvo životného prostredia SR: spracúvanie je nevyhnutné na splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa a to v zmysle: Zákona č. 139/2002 Z. z. o rybárstve v znení neskorších predpisov, Súdy, OČTK - spracúvanie je nevyhnutné na splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa a to v zmysle Zákona 301/2005 Z. z. trestný poriadok v znení neskorších predpisov, Zákona č. 162/2015 Z. z. správny súdny poriadok v znení zákona č. 88/2017 Z. z., Zákona č. 125/2016 Z. z., Zákona o niektorých opatreniach súvisiacich s prijatím Civilného sporového poriadku, Civilného mimosporového poriadku a Správneho súdneho poriadku a o zmene a doplnení niektorých zákonov, Oprávnený orgán štátu - spracúvanie je nevyhnutné na splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa a to v zmysle Všeobecného nariadenia o ochrane údajov

Prenos osobných údajov do tretích krajín sa nerealizuje.

Lehoty na vymazanie osobných údajov: Vaše osobné údaje uchovávame v zmysle osobitného predpisu a platného Registratúrneho plánu a poriadku zverejneného na webovom sídle v sekcii Normatívne akty obce – Vnútorné predpisy obce.

Automatizované rozhodovanie vrátane profilovania sa neuskutočňuje.

Účel spracúvania osobných údajov – Stavebný zákon:

V rámci činnosti dochádza ku spracúvaniu osobných údajov pri vydávanie územných rozhodnutí rôzneho typu, vydávanie písomných vyjadrení k drobným stavbám, stavebným úpravám a udržiavacím prácam, vydávanie stavebných povolení na stavby a ich zmeny, vydávanie kolaudačných rozhodnutí na stavby, pre ktoré stavebný úrad vydal stavebné povolenie, vydávanie rozhodnutí o zmene v užívaní stavby, vydávanie rozhodnutí na odstránenie stavby alebo nariadení odstránenia stavieb, vydávanie rozhodnutí o dodatočnom povolení stavby, vydávanie povolení na informačné, reklamné a propagačné zariadenia, prejednávanie priestupkov pri porušení stavebného zákona, správnych deliktov a ukladanie pokút, vykonávanie štátneho stavebného dohľadu, príprava návrhov na vydanie územnoplánovacích informácií

Okruh dotknutých osôb: fyzické osoby – žiadatelia (stavebníci), účastníci konania, žiadatelia o ÚPI

Zoznam osobných údajov: rodné číslo, meno, priezvisko, titul, adresa, názov organizácie, pracovné zaradenie, e-mailová adresa, predmet a obsah pošty

Právny základ spracúvania osobných údajov: Zákon č. 50/1976 Zb. o územnom plánovaní a stavebnom poriadku (stavebný zákon) v znení neskorších predpisov, Zákon č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov

Kategórie príjemcov: Ministerstvo vnútra SR - spracúvanie je nevyhnutné na splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa a to v zmysle: Zákona č. 369/1990 Z. z. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov, Súdy, OČTK - spracúvanie je nevyhnutné na splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa a to v zmysle Zákona 301/2005 Z. z. trestný poriadok v znení neskorších predpisov, Zákona č. 162/2015 Z. z. správny súdny poriadok v znení zákona č. 88/2017 Z. z., Zákona č. 125/2016 Z. z., Zákona o niektorých opatreniach súvisiacich s prijatím Civilného sporového poriadku, Civilného mimosporového poriadku a Správneho súdneho poriadku a o zmene a doplnení niektorých zákonov, Oprávnený orgán štátu - spracúvanie je nevyhnutné na splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa a to v zmysle Všeobecného nariadenia o ochrane údajov

Prenos osobných údajov do tretích krajín sa nerealizuje.

Lehoty na vymazanie osobných údajov: Vaše osobné údaje uchovávame v zmysle osobitného predpisu a platného Registratúrneho plánu a poriadku zverejneného na webovom sídle v sekcii Normatívne akty obce – Vnútorné predpisy obce.

Automatizované rozhodovanie vrátane profilovania sa neuskutočňuje.

Účel spracúvania osobných údajov – Hospodárska mobilizácia:

V rámci činnosti dochádza ku získavaniu, spracovávaniu a uchovávaniu osobných údajov zamestnancov subjektu hospodárskej mobilizácie alebo fyzických osôb na účely krízového plánovania, vyrozumenia subjektu hospodárskej mobilizácie o vyhlásení núdzového stavu, výnimočného stavu, vojnového stavu a vypovedaní vojny alebo o nariadení vykonávania opatrení hospodárskej mobilizácie, uloženia pracovnej povinnosti, vecného plnenia, výdaja nákupných preukazov alebo prídelových lístkov alebo evidencie zamestnancov pre okresný úrad v sídle kraja na účely ich oslobodenia od mimoriadnej služby určené na zaistenie bezpečnosti Slovenskej republiky alebo obrany Slovenskej republiky

Okruh dotknutých osôb: fyzické osoby – zamestnanci, občania

Zoznam osobných údajov: meno, priezvisko, titul, adresa, bydlisko, telefónne číslo

Právny základ spracúvania osobných údajov: §7 ods. 10 zákona č. 179/2011 Z. z. o hospodárskej mobilizácii a o zmene a doplnení zákona č. 387/2002 Z. z. o riadení štátu v krízových situáciách mimo času vojny a vojnového stavu v znení neskorších predpisov

Kategórie príjemcov: Ministerstvo hospodárstva SR - spracúvanie je nevyhnutné na splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa a to v zmysle: zákona č. 179/2011 Z. z. o hospodárskej mobilizácii a o zmene a doplnení zákona č. 387/2002 Z. z. o riadení štátu v krízových situáciách mimo času vojny a vojnového stavu v znení neskorších predpisov, Súdy, OČTK - spracúvanie je nevyhnutné na splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa a to v zmysle Zákona 301/2005 Z. z. trestný poriadok v znení neskorších predpisov, Zákona č. 162/2015 Z. z. správny súdny poriadok v znení zákona č. 88/2017 Z. z., Zákona č. 125/2016 Z. z., Zákona o niektorých opatreniach súvisiacich s prijatím Civilného sporového poriadku, Civilného mimosporového poriadku a Správneho súdneho poriadku a o zmene a doplnení niektorých zákonov, Oprávnený orgán štátu - spracúvanie je nevyhnutné na splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa a to v zmysle Všeobecného nariadenia o ochrane údajov

Prenos osobných údajov do tretích krajín sa nerealizuje.

Lehoty na vymazanie osobných údajov: Vaše osobné údaje uchovávame v zmysle osobitného predpisu a platného Registratúrneho plánu a poriadku zverejneného na webovom sídle v sekcii Normatívne akty obce – Vnútorné predpisy obce.

Automatizované rozhodovanie vrátane profilovania sa neuskutočňuje.

Účel spracúvania osobných údajov - Infozákon:

V rámci činnosti dochádza ku spracúvaniu osobných údajov pri evidencii fyzických osôb, ktoré požiadali sprístupnenie informácií

Okruh dotknutých osôb: fyzické osoby, ktoré požiadali o sprístupnenie

Zoznam osobných údajov: titul, meno, priezvisko, bydlisko, telefónne číslo, e-mail, podľa §20 zákona č. 211/2000 Z.z. o slobodnom prístupe k informáciám

Právny základ spracúvania osobných údajov: Zákon č. 211/2000 Z.z. o slobodnom prístupe k informáciám

Kategórie príjemcov: subjekty, ktorým osobitný predpis zveruje právomoc rozhodovať o právach a povinnostiach fyzických osôb (napr. súdy, povinná osoba).

Prenos osobných údajov do tretích krajín sa nerealizuje.

Lehoty na vymazanie osobných údajov: 5 rokov

Automatizované rozhodovanie vrátane profilovania sa neuskutočňuje.

Účel spracúvania osobných údajov v Evidencii prianí a sťažností:

V rámci činnosti dochádza ku spracúvaniu osobných údajov pri vybavovaní sťažností podľa zákona č. 9/2010 Z.z o sťažnostiach v znení zákona č. 289/2012 Z.z., vybavovanie prianí

Okruh dotknutých osôb: fyzické osoby – sťažovateľ, fyzické osoby – zástupca sťažovateľa, iné fyzické osoby – ktorých osobné údaje sú nevyhnutné na vybavovanie sťažností

Zoznam osobných údajov: titul, meno, priezvisko, adresa trvalého/prechodného pobytu sťažovateľa, adresa sťažovateľa v elektronickej forme, telefónne číslo, ďalšie osobné údaje zistené alebo predložené v priebehu vybavovania sťažností

Právny základ spracúvania osobných údajov: Zákona č. 9/2010 Z.z o sťažnostiach v znení zákona č. 289/2012 Z.z., vybavovanie prianí

Kategórie príjemcov: Sťažovateľ a iné osoby, ktorých sa sťažnosť týka, orgány verejnej správy a iné osoby v rámci poskytovania súčinnosti podľa príslušných právnych predpisov, subjekty, ktorým osobitný predpis zveruje právomoc rozhodovať o právach a povinnostiach fyzických osôb (napr. súdy, povinná osoba).

Prenos osobných údajov do tretích krajín sa nerealizuje.

Lehoty na vymazanie osobných údajov: 10 rokov

Automatizované rozhodovanie vrátane profilovania sa neuskutočňuje.

Účel spracúvania osobných údajov v Evidencii došlej a odoslanej pošty a v správe registratúry:

V rámci činnosti dochádza ku spracúvaniu osobných údajov pri evidencii došlej a odoslanej posty a úkony spojené so správou registratúry

Okruh dotknutých osôb: fyzické osoby – adresáti, zamestnanci

Zoznam osobných údajov: rodné číslo, meno, priezvisko, titul, adresa, názov organizácie, pracovné zaradenie, e-mailová adresa, predmet a obsah pošty

Právny základ spracúvania osobných údajov: Zákon č. 395/2002 Z.z. o archívoch a registratúrach a o doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, Zákon č. 305/2013 Z.z. o elektronickej podobe výkonu pôsobnosti orgánov verejnej moci a o zmene a doplnení niektorých zákonov ( zákon o e-Governmente), Zákon č. 369/1990 Z. z. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov

Kategórie príjemcov: Ministerstvo vnútra SR - spracúvanie je nevyhnutné na splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa a to v zmysle: Zákona č. 369/1990 Z. z. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov. Zákona č. 395/2002 Z. z. o archívoch a registratúrach a o doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, Súdy, OČTK - spracúvanie je nevyhnutné na splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa a to v zmysle Zákona 301/2005 Z. z. trestný poriadok v znení neskorších predpisov, Zákona č. 162/2015 Z. z. správny súdny poriadok v znení zákona č. 88/2017 Z. z., Zákona č. 125/2016 Z. z., Zákona o niektorých opatreniach súvisiacich s prijatím Civilného sporového poriadku, Civilného mimosporového poriadku a Správneho súdneho poriadku a o zmene a doplnení niektorých zákonov, Oprávnený orgán štátu - spracúvanie je nevyhnutné na splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa a to v zmysle Všeobecného nariadenia o ochrane údajov

Prenos osobných údajov do tretích krajín sa nerealizuje.

Lehoty na vymazanie osobných údajov: bežná korešpondencia – 3 roky, registratúrny denník 10 rokov

Automatizované rozhodovanie vrátane profilovania sa neuskutočňuje.

Účel spracúvania osobných údajov v oznamovaní protispoločenskej činnosti:

V rámci činnosti dochádza k spracúvaniu osobných údajov za účelom vedenia agendy potrebnej k splneniu zákonnej povinnosti prevádzkovateľa pri prešetrovaní podnetov podaných k prešetreniu protispoločenskej činnosti.

Okruh dotknutých osôb:  fyzické osoby, ktoré podali oznámenie

Zoznam osobných údajov: titul, meno a priezvisko, adresa pobyt u osoby, ktorá podala podnet, dátum doručenia podnetu, predmet podnetu, výsledok preverenia podnetu, dátum skončenia preverenia podnetu

Právny základ spracúvania osobných údajov: Zákon č. 307/2014 Z. z. o niektorých opatreniach súvisiacich s oznamovaním protispoločenskej činnosti a o zmene a doplnení niektorých zákonov

Kategórie príjemcov: Ministerstvo spravodlivosti SR - spracúvanie je nevyhnutné na splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa a to v zmysle: Zákona č. 307/2014 Z. z. o niektorých opatreniach súvisiacich s oznamovaním protispoločenskej činnosti a o zmene a doplnení niektorých zákonov, Súdy, OČTK - spracúvanie je nevyhnutné na splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa a to v zmysle Zákona 301/2005 Z. z. trestný poriadok v znení neskorších predpisov, Zákona č. 162/2015 Z. z. správny súdny poriadok v znení zákona č. 88/2017 Z. z., Zákona č. 125/2016 Z. z., Zákona o niektorých opatreniach súvisiacich s prijatím Civilného sporového poriadku, Civilného mimosporového poriadku a Správneho súdneho poriadku a o zmene a doplnení niektorých zákonov, Oprávnený orgán štátu - spracúvanie je nevyhnutné na splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa a to v zmysle Všeobecného nariadenia o ochrane údajov

Prenos osobných údajov do tretích krajín sa nerealizuje.

Lehoty na vymazanie osobných údajov: podnety – 3 roky

Automatizované rozhodovanie vrátane profilovania sa neuskutočňuje.

Účel spracúvania osobných údajov v účtovných dokladoch:

V rámci činnosti dochádza k spracúvaniu osobných údajov za účelom vedenia agendy potrebnej k splneniu zákonnej povinnosti prevádzkovateľa pri spracúvaní účtovných dokladov

Okruh dotknutých osôb: fyzické osoby – obyvatelia obce

Zoznam osobných údajov: meno, priezvisko, titul, adresa trvalého pobytu, adresa prechodného pobytu, telefónne číslo, e-mailová adresa, dátum narodenia, druh a číslo dokladu totožnosti, podpis, číslo bankového účtu fyzickej osoby

Právny základ spracúvania osobných údajov: Zákon č. 431/2002 Z. z. o účtovníctve v znení neskorších predpisov. Zákon č. 222/2004 Z. z. o dani z pridanej hodnoty v znení neskorších predpisov. Zákon č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v znení neskorších predpisov. Zákon č. 40/1964 Zb. Občiansky zákonník v znení neskorších predpisov. Zákon č. 152/1994 Z. z. o sociálnom fonde a o zmene a doplnení zákona č. 286/1992 Zb. o daniach z príjmov v znení neskorších predpisov

Kategórie príjemcov: Daňový úrad - spracúvanie je nevyhnutné na splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa a to v zmysle: Zákona č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v znení neskorších predpisov, Súdy, OČTK - spracúvanie je nevyhnutné na splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa a to v zmysle Zákona 301/2005 Z. z. trestný poriadok v znení neskorších predpisov, Zákona č. 162/2015 Z. z. správny súdny poriadok v znení zákona č. 88/2017 Z. z., Zákona č. 125/2016 Z. z., Zákona o niektorých opatreniach súvisiacich s prijatím Civilného sporového poriadku, Civilného mimosporového poriadku a Správneho súdneho poriadku a o zmene a doplnení niektorých zákonov, Oprávnený orgán štátu - spracúvanie je nevyhnutné na splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa a to v zmysle Všeobecného nariadenia o ochrane údajov

Prenos osobných údajov do tretích krajín sa nerealizuje.

Lehoty na vymazanie osobných údajov: Vaše osobné údaje uchovávame v zmysle osobitného predpisu a platného Registratúrneho plánu a poriadku zverejneného na webovom sídle v sekcii Normatívne akty obce – Vnútorné predpisy obce.

Automatizované rozhodovanie vrátane profilovania sa neuskutočňuje.

Účel spracúvania osobných údajov v evidencii hrobových miest:

V rámci činnosti dochádza k spracúvaniu osobných údajov za účelom vedenia agendy potrebnej k splneniu zákonnej povinnosti prevádzkovateľa pri vedení evidencie a prenájme hrobových miest.

Okruh dotknutých osôb: Nájomcovia hrobových miest, Osoby pochované na pohrebiskách obce, Osoby, ktoré sa dopustia priestupku na úseku pohrebníctva

Zoznam osobných údajov: meno, priezvisko, titul, rodné priezvisko, rodné číslo, dátum narodenia, miesto narodenia, okres narodenia, štát narodenia, pohlavie, rodinný stav, národnosť, dátum a miesto úmrtia, údaje o pobyte: trvalý/prechodný

Právny základ spracovania osobných údajov: Zákon č. 369/1990 Z. z. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov. Článok 6 ods. 1, písm. b) NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ 2016/679 z 27. Apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov. Zákon č. 131/2010 Z. z. o pohrebníctve v znení neskorších predpisov. Zákon č. 40/1964 Zb. Občiansky zákonník v znení neskorších predpisov

Kategórie príjemcov: Regionálny úrad verejného zdravotníctva - Zákon č. 131/2010 Z.z. o pohrebníctve, Zmluvný prevádzkovateľ pohrebiska - pohrebná služba -  Zákon č. 131/2010 Z.z. o pohrebníctve, Zákon č. 455/1991 Zb. o živnostenskom podnikaní, Polícia, Okresný úrad - Zákon č. 372/1990 Z.z. o priestupkoch, Súdy, OČTK - spracúvanie je nevyhnutné na splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa a to v zmysle Zákona 301/2005 Z. z. trestný poriadok v znení neskorších predpisov, Zákona č. 162/2015 Z. z. správny súdny poriadok v znení zákona č. 88/2017 Z. z., Zákona č. 125/2016 Z. z., Zákona o niektorých opatreniach súvisiacich s prijatím Civilného sporového poriadku, Civilného mimosporového poriadku a Správneho súdneho poriadku a o zmene a doplnení niektorých zákonov, Oprávnený orgán štátu - spracúvanie je nevyhnutné na splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa a to v zmysle Všeobecného nariadenia o ochrane údajov

Prenos osobných údajov do tretích krajín sa nerealizuje.

Lehoty na vymazanie osobných údajov: Vaše osobné údaje uchovávame v zmysle osobitného predpisu a platného Registratúrneho plánu a poriadku zverejneného na webovom sídle v sekcii Normatívne akty obce – Vnútorné predpisy obce.

Automatizované rozhodovanie vrátane profilovania sa neuskutočňuje.

Účel spracovania osobných údajov v evidencii stravníkov:

V rámci činností dochádza k spracovaniu osobných údajov za účelom evidencie stravníkov

Okruh dotknutých osôb: stravníci

Zoznam osobných údajov: meno, priezvisko, dátum narodenia, adresa, číslo účtu fyzickej osoby

Právny základ spracúvania osobných údajov: Zmluva o poskytovaní stravovacích služieb

Kategórie príjemcov:  Súdy, OČTK - spracúvanie je nevyhnutné na splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa a to v zmysle Zákona 301/2005 Z. z. trestný poriadok v znení neskorších predpisov, Zákona č. 162/2015 Z. z. správny súdny poriadok v znení zákona č. 88/2017 Z. z., Zákona č. 125/2016 Z. z., Zákona o niektorých opatreniach súvisiacich s prijatím Civilného sporového poriadku, Civilného mimosporového poriadku a Správneho súdneho poriadku a o zmene a doplnení niektorých zákonov, Oprávnený orgán štátu - spracúvanie je nevyhnutné na splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa a to v zmysle Všeobecného nariadenia o ochrane údajov

Prenos osobných údajov do tretích krajín sa nerealizuje.

Lehoty na vymazanie osobných údajov: Vaše osobné údaje uchovávame v zmysle osobitného predpisu a platného Registratúrneho plánu a poriadku zverejneného na webovom sídle v sekcii Ochrana osobných údajov

Automatizované rozhodovanie vrátane profilovania sa neuskutočňuje.

Účel spracovania osobných údajov v evidencií detí v materskej škole:

V rámci činností dochádza k spracovaniu osobných údajov za účelom evidencie detí v materskej škole

Okruh dotknutých osôb: deti navštevujúce materskú školu, zákonní zástupcovia detí

Zoznam osobných údajov: meno, priezvisko, rodné číslo, dátum narodenia, adresa trvalého pobytu, adresa prechodného pobytu, informácie o zdravotnom stave dieťaťa, informácie o zákonných zástupcoch ( titul, meno, priezvisko, bydlisko, telefónne číslo, email)

Právny základ spracúvania osobných údajov: Zákon č. 596/2003 Z.z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve a zmene a o doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, Zákon č. 597/2003 Z.z. o financovaní základných škôl, stredných škôl a školských zariadení, Zákon č. 345/2012 Z. z. o niektorých opatreniach v miestnej štátnej správe a o zmene a doplnení niektorých zákonov, Zákon č. 544/2010 Z. z. o dotáciách v pôsobnosti Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky,  Zákon č. 245/2008  Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon)

Kategórie príjemcov:  Štátna školská inšpekcia - Zákon č. 597/2003 Z. z. o financovaní základných škôl, stredných škôl a školských zariadení,  Zákon č. 245/2008 Z. z.  o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, Súdy, OČTK - spracúvanie je nevyhnutné na splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa a to v zmysle Zákona 301/2005 Z. z. trestný poriadok v znení neskorších predpisov, Zákona č. 162/2015 Z. z. správny súdny poriadok v znení zákona č. 88/2017 Z. z., Zákona č. 125/2016 Z. z., Zákona o niektorých opatreniach súvisiacich s prijatím Civilného sporového poriadku, Civilného mimosporového poriadku a Správneho súdneho poriadku a o zmene a doplnení niektorých zákonov, Oprávnený orgán štátu - spracúvanie je nevyhnutné na splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa a to v zmysle Všeobecného nariadenia o ochrane údajov

Prenos osobných údajov do tretích krajín sa nerealizuje.

Lehoty na vymazanie osobných údajov: Vaše osobné údaje uchovávame v zmysle osobitného predpisu a platného Registratúrneho plánu a poriadku zverejneného na webovom sídle v sekcii Normatívne akty obce – Vnútorné predpisy obce.

Automatizované rozhodovanie vrátane profilovania sa neuskutočňuje.

Účel spracúvania osobných údajov v Evidencii žiakov:

V rámci činnosti dochádza ku spracúvaniu osobných údajov v evidencii žiakov

Okruh dotknutých osôb: Žiaci, Zákonní zástupcovia žiakov 

Zoznam osobných údajov: meno, priezvisko, titul, rodné číslo, dátum a miesto narodenia, bydlisko, štátna príslušnosť, národnosť, údaje o fyzickom a duševnom zdraví, údaje o mentálnej úrovni vrátane výsledkov pedagogicko-psychologickej a špeciálno-pedagogickej diagnostiky, údaje o zákonnom zástupcovi (meno, priezvisko, titul, bydlisko, adresa zamestnávateľa, telefón), rok školskej dochádzky, fotografia

Právny základ spracúvania osobných údajov: Zákon č. 245/2008 Z.z.  o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, Zákon č. 596/2003 Z.z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve a zmene a o doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, Zákon č. 597/2003 Z.z. o financovaní základných škôl, stredných škôl a školských zariadení, Zákona č. 345/2012 Z. z. o niektorých opatreniach v miestnej štátnej správe a o zmene a doplnení niektorých zákonov, Zákon č. 184/2009 Z. z.Z o odbornom vzdelávaní a príprave a o zmene a doplnení niektorých zákonov, Zákon č. 317/2009Z.z.  o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov           Zákon 5/2004 Z. z. o službách zamestnanosti a o zmene a doplnení niektorých zákonov

Kategórie príjemcov: Štátna školská inšpekcia - Zákon č. 597/2003 Z. z. o financovaní základných škôl, stredných škôl a školských zariadení,  Zákon č. 245/2008 Z. z.  o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, Súdy, OČTK - spracúvanie je nevyhnutné na splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa a to v zmysle Zákona 301/2005 Z. z. trestný poriadok v znení neskorších predpisov, Zákona č. 162/2015 Z. z. správny súdny poriadok v znení zákona č. 88/2017 Z. z., Zákona č. 125/2016 Z. z., Zákona o niektorých opatreniach súvisiacich s prijatím Civilného sporového poriadku, Civilného mimosporového poriadku a Správneho súdneho poriadku a o zmene a doplnení niektorých zákonov, Oprávnený orgán štátu - spracúvanie je nevyhnutné na splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa a to v zmysle Všeobecného nariadenia o ochrane údajov

Prenos osobných údajov do tretích krajín sa nerealizuje.

Lehoty na vymazanie osobných údajov: Vaše osobné údaje uchovávame v zmysle osobitného predpisu a platného Registratúrneho plánu a poriadku zverejneného na webovom sídle v sekcii Normatívne akty obce – Vnútorné predpisy obce.

Automatizované rozhodovanie vrátane profilovania sa neuskutočňuje.

Účel spracúvania osobných údajov v Správe bytov:

V rámci činnosti dochádza ku spracúvaniu osobných údajov v evidencii vlastníkov bytov pre služby a činnosti spojené s výkonom správy bytov.

Okruh dotknutých osôb: vlastníci bytov a nebytových priestorov

Zoznam osobných údajov: meno, priezvisko, titul, bydlisko, dátum narodenia, telefónne číslo, e-mailová adresa, číslo občianskeho preukazu vlastníkov, meno, priezvisko, titul, bydlisko, dátum narodenia, spolubývajúcich v bytovom dome

Právny základ spracúvania osobných údajov: Zákon č. 70/2010 Z.z. zákon, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 182/1993 Z.z. o vlastníctve bytov a nebytových priestorov v znení neskorších predpisov a ktorým sa dopĺňa zákon  č. 118/1996 Z.z. o ochrane vkladov a o zmene a doplnení niektorých zákonov, Zákon č. 205/2014 Z.z., ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 182/1993 Z.z. o vlastníctve bytov a nebytových priestorov v znení neskorších predpisov

Kategórie príjemcov: Súdy, OČTK - spracúvanie je nevyhnutné na splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa a to v zmysle Zákona 301/2005 Z. z. trestný poriadok v znení neskorších predpisov, Zákona č. 162/2015 Z. z. správny súdny poriadok v znení zákona č. 88/2017 Z. z., Zákona č. 125/2016 Z. z., Zákona o niektorých opatreniach súvisiacich s prijatím Civilného sporového poriadku, Civilného mimosporového poriadku a Správneho súdneho poriadku a o zmene a doplnení niektorých zákonov, Oprávnený orgán štátu - spracúvanie je nevyhnutné na splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa a to v zmysle Všeobecného nariadenia o ochrane údajov

Zverejňovanie: meno, priezvisko, číslo bytu, výška nedoplatku na nástennej tabuli v priestoroch bytového domu

Prenos osobných údajov do tretích krajín sa nerealizuje.

Lehoty na vymazanie osobných údajov: Vaše osobné údaje uchovávame v zmysle osobitného predpisu a platného Registratúrneho plánu a poriadku zverejneného na webovom sídle v sekcii Normatívne akty obce – Vnútorné predpisy obce.

Automatizované rozhodovanie vrátane profilovania sa neuskutočňuje.

Účel spracovania osobných údajov v evidencii opatrovateľskej služby:

V rámci činností dochádza k spracúvaniu osobných údajov za účelom poskytovania opatrovateľskej služby

Okruh dotknutých osôb: občania odkázaní na pomoc opatrovateľskej služby

Zoznam osobných údajov: meno, priezvisko, bydlisko, telefónne číslo, číslo občianskeho preukazu, rodné číslo, dátum narodenia, informácie o zdravotnom stave

Právny základ spracúvania osobných údajov: Zákon č. 369/1990 Z. z. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov, Zákon č. 448/2008 o sociálnych službách a o zmene a doplnení neskorších predpisov

Kategórie príjemcov: Súdy, OČTK - spracúvanie je nevyhnutné na splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa a to v zmysle Zákona 301/2005 Z. z. trestný poriadok v znení neskorších predpisov, Zákona č. 162/2015 Z. z. správny súdny poriadok v znení zákona č. 88/2017 Z. z., Zákona č. 125/2016 Z. z., Zákona o niektorých opatreniach súvisiacich s prijatím Civilného sporového poriadku, Civilného mimosporového poriadku a Správneho súdneho poriadku a o zmene a doplnení niektorých zákonov, Oprávnený orgán štátu - spracúvanie je nevyhnutné na splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa a to v zmysle Všeobecného nariadenia o ochrane údajov

Prenos osobných údajov do tretích krajín sa nerealizuje.

Lehoty na vymazanie osobných údajov: Vaše osobné údaje uchovávame v zmysle osobitného predpisu a platného Registratúrneho plánu a poriadku zverejneného na webovom sídle v sekcii Normatívne akty obce – Vnútorné predpisy obce.

Automatizované rozhodovanie vrátane profilovania sa neuskutočňuje.

Účel spracovania osobných údajov v inštitúte osobitného príjemcu:

V rámci činností dochádza k spracovaniu osobných údajov za účelom realizácie inštitútu osobitného príjemcu pri výplate dávky v hmotnej núdzi.

Okruh dotknutých osôb: nezaopatrené dieťa, zákonný zástupca nezaopatreného dieťaťa, poberateľ dávky v hmotnej núdzi

Zoznam osobných údajov: meno, priezvisko, rodné číslo, adresa trvalého pobytu

Právny základ spracovania osobných údajov: Zákon č. 417/2013 Z. z. o pomoci v hmotnej núdzi a o zmene a doplnení niektorých zákonov, Zákon č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov

Kategórie príjemcov: Príslušné školské zariadenie - Zákon č. 600/2003 Z. z. o prídavku na dieťa a o zmene a doplnení zákona č. 461/2003 Z. z. o sociálnom poistení v znení neskorších predpisov, Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny - Zákon č. 544/2010 Z. z. o dotáciách v pôsobnosti Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky,  Súdy, OČTK - spracúvanie je nevyhnutné na splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa a to v zmysle Zákona 301/2005 Z. z. trestný poriadok v znení neskorších predpisov, Zákona č. 162/2015 Z. z. správny súdny poriadok v znení zákona č. 88/2017 Z. z., Zákona č. 125/2016 Z. z., Zákona o niektorých opatreniach súvisiacich s prijatím Civilného sporového poriadku, Civilného mimosporového poriadku a Správneho súdneho poriadku a o zmene a doplnení niektorých zákonov, Oprávnený orgán štátu - spracúvanie je nevyhnutné na splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa a to v zmysle Všeobecného nariadenia o ochrane údajov

Prenos osobných údajov do tretích krajín sa nerealizuje.

Lehoty na vymazanie osobných údajov: Vaše osobné údaje uchovávame v zmysle osobitného predpisu a platného Registratúrneho plánu a poriadku zverejneného na webovom sídle v sekcii Normatívne akty obce – Vnútorné predpisy obce.

Automatizované rozhodovanie vrátane profilovania sa neuskutočňuje.

Účel spracovania osobných údajov v evidencií zmlúv:

V rámci činností dochádza k spracovaniu osobných údajov za účelom evidencie zmlúv s fyzickými osobami.

Okruh dotknutých osôb: fyzická osoba – zmluvná strana

Zoznam osobných údajov: meno, priezvisko, titul, trvalý/prechodný pobyt, číslo účtu fyzickej osoby, názov banky, číslo občianskeho preukazu, údaje týkajúce sa predmetu zmluvy

Právny základ spracovania osobných údajov: Zmluva

Kategórie príjemcov: Súdy, OČTK - spracúvanie je nevyhnutné na splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa a to v zmysle Zákona 301/2005 Z. z. trestný poriadok v znení neskorších predpisov, Zákona č. 162/2015 Z. z. správny súdny poriadok v znení zákona č. 88/2017 Z. z., Zákona č. 125/2016 Z. z., Zákona o niektorých opatreniach súvisiacich s prijatím Civilného sporového poriadku, Civilného mimosporového poriadku a Správneho súdneho poriadku a o zmene a doplnení niektorých zákonov, Oprávnený orgán štátu - spracúvanie je nevyhnutné na splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa a to v zmysle Všeobecného nariadenia o ochrane údajov

Prenos osobných údajov do tretích krajín sa nerealizuje.

Lehoty na vymazanie osobných údajov: 5 rokov po skončení platnosti zmluvy

Automatizované rozhodovanie vrátane profilovania sa neuskutočňuje.

Účel spracovania osobných údajov v evidencii vymáhania pohľadávok:

V rámci činností dochádza k spracovaniu osobných údajov za účelom vymáhania pohľadávok.

Okruh dotknutých osôb: fyzické osoby – dlžníci

Zoznam osobných údajov: meno, priezvisko, titul, trvalý/prechodný pobyt, rodné číslo, číslo občianskeho preukazu, výška dlhu, ekonomická správanie a história

Právny základ spracovania osobných údajov: Zmluva, Zákon č. 40/1964 Zb. Občiansky zákonník, Zákon č. 233/1995 Z. z. o súdnych exekútoroch a exekučnej činnosti (Exekučný poriadok)

Kategórie príjemcov: Exekútor - Zákon č. 233/1995 Z. z. o súdnych exekútoroch a exekučnej činnosti (Exekučný poriadok ) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, Súdy, OČTK - spracúvanie je nevyhnutné na splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa a to v zmysle Zákona 301/2005 Z. z. trestný poriadok v znení neskorších predpisov, Zákona č. 162/2015 Z. z. správny súdny poriadok v znení zákona č. 88/2017 Z. z., Zákona č. 125/2016 Z. z., Zákona o niektorých opatreniach súvisiacich s prijatím Civilného sporového poriadku, Civilného mimosporového poriadku a Správneho súdneho poriadku a o zmene a doplnení niektorých zákonov, Oprávnený orgán štátu - spracúvanie je nevyhnutné na splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa a to v zmysle Všeobecného nariadenia o ochrane údajov

Prenos osobných údajov do tretích krajín sa nerealizuje.

Lehoty na vymazanie osobných údajov: Vaše osobné údaje uchovávame v zmysle osobitného predpisu a platného Registratúrneho plánu a poriadku zverejneného na webovom sídle v sekcii Normatívne akty obce – Vnútorné predpisy obce.

Automatizované rozhodovanie vrátane profilovania sa neuskutočňuje.

Účel spracovania osobných údajov v evidencií podujatí:

V rámci činností dochádza k spracúvaniu osobných údajov za účelom evidovania verejných, kultúrnych, športových, telovýchovných a turistických podujatí

Okruh dotknutých osôb: fyzické osoby – účastníci podujatí

Zoznam osobných údajov: meno, priezvisko, bydlisko, telefónne číslo, email, dátum narodenia

Právny základ spracovania osobných údajov:  Zákon č. 369/1990 Z. z. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov, Zákon č. 96/1991 Z. z. o verejných kultúrnych podujatiach v znení neskorších predpisov, Zákon č. 315/1992 Z. z. o verejných telovýchovných, športových a turistických podujatiach v znení neskorších predpisov

Kategórie príjemcov: Súdy, OČTK - spracúvanie je nevyhnutné na splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa a to v zmysle Zákona 301/2005 Z. z. trestný poriadok v znení neskorších predpisov, Zákona č. 162/2015 Z. z. správny súdny poriadok v znení zákona č. 88/2017 Z. z., Zákona č. 125/2016 Z. z., Zákona o niektorých opatreniach súvisiacich s prijatím Civilného sporového poriadku, Civilného mimosporového poriadku a Správneho súdneho poriadku a o zmene a doplnení niektorých zákonov, Oprávnený orgán štátu - spracúvanie je nevyhnutné na splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa a to v zmysle Všeobecného nariadenia o ochrane údajov

Prenos osobných údajov do tretích krajín sa nerealizuje.

Lehoty na vymazanie osobných údajov: Vaše osobné údaje uchovávame v zmysle osobitného predpisu a platného Registratúrneho plánu a poriadku zverejneného na webovom sídle v sekcii Normatívne akty obce – Vnútorné predpisy obce.

Automatizované rozhodovanie vrátane profilovania sa neuskutočňuje.

Účel spracovania osobných údajov v evidencií petícií:

V rámci činností dochádza k spracovaniu osobných údajov za účelom evidencie petícií

Okruh dotknutých osôb: obyvatelia

Zoznam osobných údajov: meno, priezvisko, trvalý pobyt, podpis, dátum narodenia

Právny základ spracovania osobných údajov: Zákon č. 369/1990 Z. z. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov, Zákon č. 85/1990 Zb. o petičnom práve v znení neskorších predpisov.

Kategórie príjemcov: Súdy, OČTK - spracúvanie je nevyhnutné na splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa a to v zmysle Zákona 301/2005 Z. z. trestný poriadok v znení neskorších predpisov, Zákona č. 162/2015 Z. z. správny súdny poriadok v znení zákona č. 88/2017 Z. z., Zákona č. 125/2016 Z. z., Zákona o niektorých opatreniach súvisiacich s prijatím Civilného sporového poriadku, Civilného mimosporového poriadku a Správneho súdneho poriadku a o zmene a doplnení niektorých zákonov, Oprávnený orgán štátu - spracúvanie je nevyhnutné na splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa a to v zmysle Všeobecného nariadenia o ochrane údajov

Prenos osobných údajov do tretích krajín sa nerealizuje.

Lehoty na vymazanie osobných údajov: Vaše osobné údaje uchovávame v zmysle osobitného predpisu a platného Registratúrneho plánu a poriadku zverejneného na webovom sídle v sekcii Normatívne akty obce – Vnútorné predpisy obce.

Automatizované rozhodovanie vrátane profilovania sa neuskutočňuje.

Účel spracovania osobných údajov v evidencií poslancov:

V rámci činností dochádza k spracúvaniu osobných údajov za účelom evidencie poslancov

Okruh dotknutých osôb: poslanci

Zoznam osobných údajov: rodné číslo, titul, meno, priezvisko, telefónne číslo, email, dátum narodenia, číslo občianskeho preukazu, fotografia

Právny základ spracovania osobných údajov: Zákon č. 346/1990 Zb. o voľbách do orgánov samosprávy obcí v znení  neskorších predpisov, Zákon č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov

Kategórie príjemcov: Súdy, OČTK - spracúvanie je nevyhnutné na splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa a to v zmysle Zákona 301/2005 Z. z. trestný poriadok v znení neskorších predpisov, Zákona č. 162/2015 Z. z. správny súdny poriadok v znení zákona č. 88/2017 Z. z., Zákona č. 125/2016 Z. z., Zákona o niektorých opatreniach súvisiacich s prijatím Civilného sporového poriadku, Civilného mimosporového poriadku a Správneho súdneho poriadku a o zmene a doplnení niektorých zákonov, Oprávnený orgán štátu - spracúvanie je nevyhnutné na splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa a to v zmysle Všeobecného nariadenia o ochrane údajov

Prenos osobných údajov do tretích krajín sa nerealizuje.

Lehoty na vymazanie osobných údajov: Vaše osobné údaje uchovávame v zmysle osobitného predpisu a platného Registratúrneho plánu a poriadku zverejneného na webovom sídle v sekcii Ochrana osobných údajov

Automatizované rozhodovanie vrátane profilovania sa neuskutočňuje.

Účel spracovania osobných údajov v evidencii čitateľov knižnice:

V rámci činností dochádza ku spracovaniu osobných údajov za účelom evidencie čitateľov knižnice

Okruh dotknutých osôb: čitatelia knižnice

Zoznam osobných údajov: meno, priezvisko, titul, adresa trvalého bydliska, adresa prechodného bydliska, dátum a miesto narodenia, číslo dokladu totožnosti a jeho platnosť, najvyššie dosiahnuté vzdelanie, telefónne číslo, email, meno, priezvisko a adresa zákonného zástupcu dieťaťa

Právny základ spracovania osobných údajov: Zákon č. 126/2015 Z.z. o knižniciach a o zmene a doplnení zákona č. 206/2009 Z. z. o múzeách a o galériách a o ochrane predmetov kultúrnej hodnoty a o zmene zákona Slovenskej národnej rady č. 372/1990 Zb. o priestupkoch v znení neskorších predpisov v znení zákona č. 38/2014 Z. z., Zákon č. 369/1990 Z. z. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov

Kategórie príjemcov: Súdy, OČTK - spracúvanie je nevyhnutné na splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa a to v zmysle Zákona 301/2005 Z. z. trestný poriadok v znení neskorších predpisov, Zákona č. 162/2015 Z. z. správny súdny poriadok v znení zákona č. 88/2017 Z. z., Zákona č. 125/2016 Z. z., Zákona o niektorých opatreniach súvisiacich s prijatím Civilného sporového poriadku, Civilného mimosporového poriadku a Správneho súdneho poriadku a o zmene a doplnení niektorých zákonov, Oprávnený orgán štátu - spracúvanie je nevyhnutné na splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa a to v zmysle Všeobecného nariadenia o ochrane údajov

Prenos osobných údajov do tretích krajín sa nerealizuje.

Lehoty na vymazanie osobných údajov: Vaše osobné údaje uchovávame v zmysle osobitného predpisu a platného Registratúrneho plánu a poriadku zverejneného na webovom sídle v sekcii Normatívne akty obce – Vnútorné predpisy obce.

Automatizované rozhodovanie vrátane profilovania sa neuskutočňuje.

Účel spracovania osobných údajov pri zverejňovaní fotografií a videí:

V rámci činností dochádza k zverejňovaniu fotografií, obrazového záznamu a obrazovo – zvukového záznamu za účelom propagácie obce v médiách, na webovom sídle obce, na nástenkách obce, v časopise obce a na sociálnych sieťach.

Okruh dotknutých osôb: obyvatelia, návštevníci obecných podujatí

Zoznam osobných údajov: meno, priezvisko, fotografia, audio – video záznam

Právny základ spracovania osobných údajov: Súhlas dotknutej osoby

Kategórie príjemcov: Súdy, OČTK - spracúvanie je nevyhnutné na splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa a to v zmysle Zákona 301/2005 Z. z. trestný poriadok v znení neskorších predpisov, Zákona č. 162/2015 Z. z. správny súdny poriadok v znení zákona č. 88/2017 Z. z., Zákona č. 125/2016 Z. z., Zákona o niektorých opatreniach súvisiacich s prijatím Civilného sporového poriadku, Civilného mimosporového poriadku a Správneho súdneho poriadku a o zmene a doplnení niektorých zákonov, Oprávnený orgán štátu - spracúvanie je nevyhnutné na splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa a to v zmysle Všeobecného nariadenia o ochrane údajov

Prenos osobných údajov do tretích krajín sa nerealizuje.

Lehoty na vymazanie osobných údajov: po dobu trvania súhlasu so zverejňovaním

Automatizované rozhodovanie vrátane profilovania sa neuskutočňuje.

Účel spracovania osobných údajov v kamerovom informačnom systéme – priestor prístupný verejnosti:

V rámci činností dochádza k spracovaniu osobných údajov za účelom ochrany verejného poriadku a bezpečnosti, odhaľovania kriminality, ochrany zdravia a majetku

Okruh dotknutých osôb: osoby nachádzajúce sa v priestore monitorovanom kamerovým systémom

Zoznam osobných údajov: záznam s kamier

Právny základ spracovania osobných údajov: Oprávnený záujem prevádzkovateľa

Kategórie príjemcov: Súdy, OČTK - spracúvanie je nevyhnutné na splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa a to v zmysle Zákona 301/2005 Z. z. trestný poriadok v znení neskorších predpisov, Zákona č. 162/2015 Z. z. správny súdny poriadok v znení zákona č. 88/2017 Z. z., Zákona č. 125/2016 Z. z., Zákona o niektorých opatreniach súvisiacich s prijatím Civilného sporového poriadku, Civilného mimosporového poriadku a Správneho súdneho poriadku a o zmene a doplnení niektorých zákonov, Oprávnený orgán štátu - spracúvanie je nevyhnutné na splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa a to v zmysle Všeobecného nariadenia o ochrane údajov

Prenos osobných údajov do tretích krajín sa nerealizuje.

Lehoty na vymazanie osobných údajov: 7 dní

Automatizované rozhodovanie vrátane profilovania sa neuskutočňuje.

Vaše práva podľa NARIADENIA EU A ZÁKONA o ochrane údajov

INFORMÁCIE O SPRACÚVANÍ OSOBNÝCH ÚDAJOV PRE VOLIČOV

PREVÁDZKOVATEĽ

OBEC  OSTROVANY

ZODPOVEDNÁ OSOBA - KONTAKT

055/20 20 220, info@bpis.sk

ÚČEL A PRÁVNY ZÁKLAD SPRACÚVANIA

PRÍPRAVA A ZABEZPEČENIE PRIEBEHU VOLIEB

ZÁKON Č.180/2014 Z.z. O PODMIENKACH VÝKONU VOLEBNÉHO PRÁVA

A O ZMENE A DOPLNENÍ NIEKTORÝCH ZÁKONOV

OPRÁVNENÉ ZÁUJMY PREVÁDZKOVATEĽA

NIE SÚ

PRÍJEMCOVIA OSOBNÝCH ÚDAJOV

 OKRESNÝ ÚRAD, MINISTERSTVO VNÚTRA SLOVENSKEJ REPUBLIKY, ŠTÁTNA KOMISIA PRE VOĽBY A KONTROLU FINANCOVANIA POLITICKÝCH STRÁN, VOLEBNÉ ORGÁNY

PRENOS OSOBNÝCH ÚDAJOV DO TRETEJ KRAJINY

NEBUDE REALIZOVANÝ

DOBA UCHOVÁVANIA

5 ROKOV

PRÁVA DOTKNUTEJ OSOBY

PRÁVO NA PRÍSTUP K OSOBNÝM ÚDAJOM

ÁNO

PRÁVO NA OPRAVU OSOBNÝCH ÚDAJOV

ÁNO

PRÁVO NA VYMAZANIE OSOBNÝCH ÚDAJOV

NIE

PRÁVO NA OBMEDZENIE SPRACÚVANIA OSOBNÝCH ÚDAJOV

ÁNO

PRÁVO NA PRENOSNOSŤ OSOBNÝCH ÚDAJOV

NIE

PRÁVO NAMIETAŤ SPRACÚVANIE OSOBNÝCH ÚDAJOV

NIE

PRÁVO PODAŤ SŤAŽNOSŤ DOZORNÉMU ORGÁNU

ÁNO

INFORMÁCIA O DRUHU POŽIADAVKY NA POSKYTOVANIE OSOBNÝCH ÚDAJOV

POSKYTOVANIE OSOBNÝCH ÚDAJOV JE ZÁKONNOU POŽIADAVKOU V ZMYSLE ZÁKONA Č.180/2014Z.z.  

- povinnosť voliča preukazovať svoju totožnosť občianskym preukazom alebo preukazom cudzinca;

-  údaje uvedené v zozname voličov, meno a priezvisko voliča, rodné číslo, trvalý pobyt;

- pri vydaní hlasovacích lístkov volič ich prevzatie potvrdzuje podpisom.

AUTOMATIZOVANÉ ROZHODOVANIE VRÁTANE PROFILOVANIA

NIE

INFORMÁCIE O SPRACÚVANÍ OSOBNÝCH ÚDAJOV PRE VOLEBNÉ KOMISIE

PREVÁDZKOVATEĽ

OBEC  OSTROVANY

ZODPOVEDNÁ OSOBA - KONTAKT

055/20 20 220, info@bpis.sk

ÚČEL A PRÁVNY ZÁKLAD SPRACÚVANIA

PRÍPRAVA A ZABEZPEČENIE PRIEBEHU VOLIEB

OPRÁVNENÉ ZÁUJMY PREVÁDZKOVATEĽA

NIE SÚ

PRÍJEMCOVIA OSOBNÝCH ÚDAJOV

 OKRESNÝ ÚRAD, MINISTERSTVO VNÚTRA SLOVENSKEJ REPUBLIKY, ŠTÁTNA KOMISIA PRE VOĽBY A KONTROLU FINANCOVANIA POLITICKÝCH STRÁN, VOLEBNÉ ORGÁNY

PRENOS OSOBNÝCH ÚDAJOV DO TRETEJ KRAJINY

NEBUDE REALIZOVANÝ

DOBA UCHOVÁVANIA

5 ROKOV

PRÁVA DOTKNUTEJ OSOBY

PRÁVO NA PRÍSTUP K OSOBNÝM ÚDAJOM

ÁNO

PRÁVO NA OPRAVU OSOBNÝCH ÚDAJOV

ÁNO

PRÁVO NA VYMAZANIE OSOBNÝCH ÚDAJOV

NIE

PRÁVO NA OBMEDZENIE SPRACÚVANIA OSOBNÝCH ÚDAJOV

ÁNO

PRÁVO NA PRENOSNOSŤ OSOBNÝCH ÚDAJOV

NIE

PRÁVO NAMIETAŤ SPRACÚVANIE OSOBNÝCH ÚDAJOV

NIE

PRÁVO PODAŤ SŤAŽNOSŤ DOZORNÉMU ORGÁNU

ÁNO

INFORMÁCIA O DRUHU POŽIADAVKY NA POSKYTOVANIE OSOBNÝCH ÚDAJOV

POSKYTOVANIE OSOBNÝCH ÚDAJOV JE ZÁKONNOU POŽIADAVKOU V ZMYSLE ZÁKONA Č.180/2014Z.z.  

  • - meno, priezvisko a dátum narodenia člena (náhradníka) komisie, adresa, na ktorú možno doručovať písomnosti

AUTOMATIZOVANÉ ROZHODOVANIE VRÁTANE PROFILOVANIA

NIE

INFORMÁCIE O SPRACÚVANÍ OSOBNÝCH ÚDAJOV PRE KANDIDÁTOV

PREVÁDZKOVATEĽ

OBEC  OSTROVANY

ZODPOVEDNÁ OSOBA - KONTAKT

055/20 20 220, info@bpis.sk

ÚČEL A PRÁVNY ZÁKLAD SPRACÚVANIA

PRÍPRAVA A ZABEZPEČENIE PRIEBEHU VOLIEB

OPRÁVNENÉ ZÁUJMY PREVÁDZKOVATEĽA

NIE SÚ

PRÍJEMCOVIA OSOBNÝCH ÚDAJOV

 OKRESNÝ ÚRAD, MINISTERSTVO VNÚTRA SLOVENSKEJ REPUBLIKY, ŠTÁTNA KOMISIA PRE VOĽBY A KONTROLU FINANCOVANIA POLITICKÝCH STRÁN, VOLEBNÉ ORGÁNY

PRENOS OSOBNÝCH ÚDAJOV DO TRETEJ KRAJINY

NEBUDE REALIZOVANÝ

DOBA UCHOVÁVANIA

5 ROKOV

PRÁVA DOTKNUTEJ OSOBY

PRÁVO NA PRÍSTUP K OSOBNÝM ÚDAJOM

ÁNO

PRÁVO NA OPRAVU OSOBNÝCH ÚDAJOV

ÁNO

PRÁVO NA VYMAZANIE OSOBNÝCH ÚDAJOV

NIE

PRÁVO NA OBMEDZENIE SPRACÚVANIA OSOBNÝCH ÚDAJOV

ÁNO

PRÁVO NA PRENOSNOSŤ OSOBNÝCH ÚDAJOV

NIE

PRÁVO NAMIETAŤ SPRACÚVANIE OSOBNÝCH ÚDAJOV

NIE

PRÁVO PODAŤ SŤAŽNOSŤ DOZORNÉMU ORGÁNU

ÁNO

INFORMÁCIA O DRUHU POŽIADAVKY NA POSKYTOVANIE OSOBNÝCH ÚDAJOV

POSKYTOVANIE OSOBNÝCH ÚDAJOV JE ZÁKONNOU POŽIADAVKOU V ZMYSLE ZÁKONA Č.180/2014Z.z.  

  • - meno, priezvisko, titul, dátum narodenia kandidáta, zamestnanie, ktoré kandidát vykonáva v čase podania kandidátnej listiny, adresa

AUTOMATIZOVANÉ ROZHODOVANIE VRÁTANE PROFILOVANIA

NIE

Obec Ostrovany prijala všetky primerané personálne, organizačné a technické opatrenia za účelom maximálnej ochrany Vašich osobných údajov s cieľom v čo najväčšej miere znížiť riziko ich zneužitia. V zmysle našej povinnosti vyplývajúcej z článku 34 Nariadenia Vám ako dotknutým osobám oznamujeme, že ak nastane situácia, že ako prevádzkovateľ porušíme ochranu Vašich osobných údajov spôsobom, ktorý pravdepodobne povedie k vysokému riziku pre práva a slobody fyzických osôb, bez zbytočného odkladu Vám túto skutočnosť oznámime.

Právne predpisy a s ňou súvisiace spôsoby spracovávania Vašich osobných údajov sa môžu meniť. Ak sa tieto zásady rozhodneme aktualizovať, umiestnime zmeny na našej webstránke a budeme Vás o týchto zmenách informovať. V prípadoch, kedy má dôjsť k zásadnejšej zmene týchto zásad, alebo v prípade, kedy nám tak uloží zákon, budeme Vás informovať vopred. Žiadame Vás, aby ste si tieto zásady starostlivo prečítali a pri ďalšej komunikácii s nami, resp. používaní našej webstránky tieto zásady pravidelne kontrolovali.

Považujeme za dôležité, aby ste chápali, že osobné údaje ktoré spracúvame sú vašimi údajmi a že s ich spracúvaním súvisia práva. Okrem práva odvolať súhlas so spracúvaním osobných údajov máte aj iné práva, ktoré vyplývajú z Nariadenia a Zákona o ochrane osobných údajov.

1. Právo na prístup

Máte právo na poskytnutie kópie osobných údajov, ktoré o Vás máme k dispozícii, ako aj na informácie o tom, ako Vaše osobné údaje používame.

Vo väčšine prípadov vám budú Vaše osobné údaje poskytnuté v písomnej listinnej forme, pokiaľ nie je z Vašej strany požadované inak. Ak ste o poskytnutie týchto informácií požiadali elektronickými prostriedkami, budú vám poskytnuté elektronicky, ak to bude technicky možné.

2. Právo na nápravu

Prijímame primerané opatrenia, aby sme zabezpečili presnosť, úplnosť a aktuálnosť informácií, ktoré o Vás máme k dispozícii. Ak si myslíte, že údaje, ktorými disponujeme, sú nepresné, neúplné alebo neaktuálne, prosím, neváhajte nás požiadať, aby sme tieto informácie upravili, aktualizovali alebo doplnili.

3. Právo na vymazanie

Za určitých okolností máte právo nás požiadať o vymazanie Vašich osobných údajov, napríklad v prípade, ak osobné údaje, ktoré sme o Vás získali, už viac nie sú potrebné na naplnenie pôvodného účelu spracovania alebo v prípade, ak odvoláte svoj súhlas so spracovaním. Vaše právo je však potrebné posúdiť z pohľadu všetkých relevantných okolností. Napríklad, môžeme mať určité právne a regulačné povinnosti, čo znamená, že nebudeme môcť Vašej žiadosti vyhovieť.

4. Právo na obmedzenie spracovania

Za určitých okolností ste oprávnený nás požiadať, aby sme prestali používať Vaše osobné údaje. Ide napríklad o prípady, keď si myslíte, že osobné údaje, ktoré o Vás máme, môžu byť nepresné alebo keď si myslíte, že už Vaše osobné údaje nepotrebujeme využívať.  

5. Právo na prenosnosť údajov

Za určitých okolností máte právo požiadať nás o prenos osobných údajov, ktoré ste nám poskytli, na inú tretiu stranu podľa Vášho výberu. Právo na prenosnosť sa však týka len osobných údajov, ktoré sme od Vás získali na základe súhlasu alebo na základe zmluvy, ktorej ste jednou zo zmluvných strán.

6. Právo namietať

Máte právo namietať voči spracovaniu údajov, ktoré je založené na našich legitímnych oprávnených záujmoch (napríklad osobné údaje spracúvame na účel bezpečnosti siete a infraštruktúry). V prípade, ak nemáme presvedčivý legitímny oprávnený dôvod na spracovanie a vy podáte námietku, nebudeme Vaše osobné údaje ďalej spracúvať.

7. Práva súvisiace s automatizovaným rozhodovaním

Máte právo odmietnuť automatizované rozhodovanie, vrátane profilovania, z ktorého pre Vás vyplynie právny alebo podobný významný dôsledok. Spoločnosť zvyčajne nepoužíva v kontexte zamestnávania automatizované rozhodovanie alebo profilovanie.

8. Právo odvolať súhlas

Vo väčšine prípadov Vaše osobné údaje nespracúvame na základe Vášho súhlasu. Môže sa však stať, že v konkrétnych prípadoch o Váš súhlas požiadame. V prípadoch, kedy to urobíme, máte právo odvolať svoj súhlas s ďalším používaním Vašich osobných údajov.

9. Právo podať sťažnosť

Ak chcete podať sťažnosť na spôsob, akým sú vaše osobné údaje spracúvané, vrátane uplatnenia vyššie uvedených práv, môžete sa obrátiť na našu Zodpovednú osobu (kontaktné údaje sú uvedené vyššie). Všetky vaše podnety a sťažnosti riadne preveríme.

Ak nie ste spokojný s našou odpoveďou, alebo sa domnievate, že vaše osobné údaje spracúvame nespravodlivo alebo nezákonne, môžete podať sťažnosť na dozorný orgán, ktorým je Úrad na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky, https://dataprotection.gov.sk, Hraničná 12, 820 07 Bratislava 27; tel. číslo: +421 /2/ 3231 3214; E-mail: statny.dozor@pdp.gov.sk.

Úradné hodiny

Pondelok   7.30 - 12.00 12.30 - 15.30
Utorok 7.30 - 12.00 12.30 - 15.30
Streda 7.30 - 12.00 12.30 - 17.00
Štvrtok 7.30 - 12.00 12.30 - 15.30
Piatok 7.30 - 12.00 12.30 - 14.00

Fotogaléria

Kalendár

Iné

Kalendár zvozu odpadu 2018

------------------------------

Podnety podľa zákona 307/2014 Z.z. – oznamovanie protispoločenskej činnosti

------------------------------

E- Služby obyvateľom